logo Mie Pieters

Grenzen-loos Eten

Culturen ontmoeten elkaar

Ontmoeting en interactie

In ons land kennen verblijven vluchtelingen die na het verkrijgen van een verblijfsvergunning gaan wonen en werken in Nederland. Dit zijn dus gewoon onze landgenoten. Toch is er niet altijd interactie met deze medelanders die hun wortels in een andere cultuur hebben liggen. Terwijl het zo verrijkend is om van elkaar te leren en te ‘proeven’…


Dit kan dus anders! Daarom organiseert Mie Pieters in samenwerking met Broodje Aap & Linke Soep elke twee maanden een interculturele avond. Het doel van deze avonden is: ontmoeting en interactie.

Vluchtelingen en vrijwilligers zullen samen een avondvullend programma samenstellen in ons café. Er wordt een maaltijd bereid uit het land van herkomst, er wordt muziek gemaakt, mooie verhalen verteld et cetera. Ook zullen er op elke interculturele avond tolken aanwezig zijn, zodat er onderling gecommuniceerd kan worden tussen vluchtelingen/medelanders en andere gasten. De maaltijden worden geheel verzorgd door vrijwilligers van
Broodje Aap & Linke Soep.


Voor de avond betaalt u €20,00 exclusief de drankjes. Aanvang 19.00 uur. Reserveren is noodzakelijk.

Mail naar [email protected] en u krijgt een bevestiging.

Grenzen-Loos eten

Vrijwilligers

Dit mooie project kan alleen maar blijven bestaan met de hulp van vrijwilligers. Daarom zijn we nog op zoek naar verschillende soorten vrijwilligers:

 1. Vrijwilligers die het hele project mee aansturen. Dat wil zeggen dat zij ervoor zorgen dat alles geregeld is voor de eerstvolgende avond.
 2. Vrijwilligers voor de avond zelf:
  • Twee dagen staan de vrijwillige koks te koken in de keuken. We hebben vrijwilligers nodig die mee willen afwassen en de keuken opruimen.
  • Inrichting van de zaal.
  • Gasten ontvangen en geld innen voor het eten.
  • Kinderen bezighouden: bijv. schminken, spelletjes, tekenen etc.
  • Bediening (ervaring vereist).
  • Borden en servies mee uithalen.
  • Afwassen tijdens de avond tot ongeveer 23.00 uur.
  • Na 22.00 uur zaal opruimen.


Mocht je het leuk vinden om een van deze taken mee te ondersteunen, mail dan naar [email protected] en we nemen snel contact met je op.

Impressie van Grenzen-loos Eten