logo Mie Pieters

Datum

10 apr 2023
Verlopen!

Tijd

15:00

Moonglow

Alles draait om jazzy grooves and dance bij Café Mie Pieters op Tweede Paasdag. Geniet van de sexy, jazzy popsounds van Moonglow. Denk aan Caro Emerald en Gare Du Nord. Authentieke jazzklanken mixen moeiteloos met moderne beats en samples. Loungy of uptempo, maar altijd dansbaar.

Moonglow speelde al op jazz festivals in heel Nederland: van Amstelveen tot Breda, van Wageningen tot Maastricht. Een groot publiek voelt zich aangetrokken tot Moonglows tijdloze muziek.

Van Nina tot Donna

Naast de vocalen van zangeres Marianne vormen de composities het hart van Moonglow. De songs van componist/producer Jos van de Gruiter voelen aan als instant standards. Gul strooit de band met citaten uit de jazz en pop geschiedenis. Soms subtiel en alleen door kenners te traceren, de andere keer meteen herkenbaar in de vorm van creatieve mash-ups. Van Nina Simone tot Donna Summer, van Duke Ellington en Ella Fitzgerald tot Daft Punk en Moloko. Moeiteloos mixt Moonglow alles door elkaar.

Ervaren muzikanten

De muzikanten beschikken over een flinke dosis ervaring. Zo kregen gitarist Jos en zangeres Marianne van den Bergh de grote zaal van Paradiso aan het dansen. Jeroen Oosterbos drumde op grote podia als Paard van Troje en Heeren van Aemstel. Saxofonist Marciano Moretti studeerde sax bij Rotterdamse saxmeesters als Arie Kuit en Hans Meijer. Met zijn bigband speelde hij op grote festivals.

De muzikanten van deze Nederlandse band zetten samen een dijk van een sound neer: moderne liedjes met een vleugje oude jazz.De Volkskrant

“Deze band speelde de sterren van de hemel.” Bram Schouten, programmeur Meerjazz

“Verreweg de beste band die dit jaar in Stathe speelde.” Robin Rump, programmeur Stathe, Utrecht

Informatie

Café Mie Pieters
Telefoon
013 533 13 13
Email
[email protected]